Kijk je soms naar bepaalde boeken uit, dan is een nieuwe Blacksad een verlichtingspunt waar je de joker absoluut voor inzet. Zelfs op mindere kracht steekt een intrigenieuweling er met kop en schouder boven de middenmoot uit. Canales en Guarnido leggen de rioolpolitiek van een hoofdstad bloot, de raadsleden en zakenmannen hebben het reeds allemaal netjes afgemeten en verdeeld in hun privéloges en dat terwijl opposante idealisten hopen/hoopten op er- en toekenning van eventuele rechtgeaarde subsidies. Fluit er maar naar, jongens. Dit eerste deel van De maskers vallen geeft waar je naar verlangt: een goed geconstrueerde thriller met de nodige slachtoffers die met bosjes blijven vallen. Perfectie is het zoals in het begin al lang niet meer, Guarnido minimaliseert meer en meer waar nodig en het verpest de essentie niet. Wordt hopelijk even heerlijk vervolgd.
28-11-2021

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *