Wanneer auteurs elkaar beginnen te honoreren met een belangrijke bijrol verliest een strip toch een beetje van zijn geloofwaardigheid. Authenticiteit met kunstdiefstal (De rechtvaardige rechters), waar de staatspolitie niet in slaagt, lukt het reporter Lefranc wel om een stok in het wiel te steken. Corteggiani’s scenario is een chaotisch rommelpotje met een belangrijke bijdrage van de Monuments Men, het herkauwt op kleinere schaal de onderzoekpogingen van de kunstschattenjagers. Tekenaar Alvès springt uit de band. Op klassieke momenten volgt hij heel braafjes de richtlijnen en oogt het nogal saai. Toch durft hij af en toe iets meer gewaagd in een compositie of pose. Desalniettemin bijt je op De rechtvaardige rechters je tanden stuk.
06-12-2021

5,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *