Niet op basis van de originelen gereproduceerd noch van de oorspronkelijke films en dat zie je soms uitdrukkelijk. Al bij al is het resultaat nog behoorlijk. Wel verbijterend dat hier 700 exemplaren van gedrukt worden terwijl bepaalde uitgevers pareltjes slechts op een kleinere oplage verkopen. Is dit effectief striperfgoed zoals de uitgever het zelf klasseert? Neen! Weliswaar een onderdeel van de Vlaamse stripgeschiedenis, eerder te beschouwen als voetnoot. De slanke Coletje die vrij snel ten tonele verschijnt (pagina 6) om daarna getransformeerd (met een aanzienlijke gewichtstoename) wel heel pertinent aanwezig zal zijn. Met Pigoe als een Dennis the Menace (toch qua verschijning) die als boude held de gevangen Dees Dubbel en Cesar komt bevrijden. Ach, eigenlijk zou je zo’n bespreking vooral vullen met ergernissen, het loont de moeite niet. De geheimzinnige juwelendief, voor de liefhebbers die leven in het verleden en die vergeten dat de strip ondertussen veel verder gevorderd is.
09-01-2022

3/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *