Deze eerste bundel opent met een uitgebreide biografie, het leven van Jack Vance, met een extra belichting op diens passies. Een kennismaking van 16 pagina’s. Over Deel 1: Adam Reith is de kruising van Silvester Rambo Stallone met Arnold Predator Schwarzenegger met Harrison Indiana Jones en Han Solo Ford, je zou hem ook kunnen betichten over een gezonde portie naïviteit à la Luke Skywalker te beschikken, echter is hij te kordaat om met zo veel gespierde actie meteen zijn stempel op de omgeving te drukken. Nog maar net op een nieuwe, onbekende planeet en hij weet zich (met geweld) meteen te manifesteren. Jack Vance dropt de protagonist op een plek bevolkt door zeer vreemde wezens met elk hun eigen cultuur. Hoe kijkt een buitenstaander daarnaar? Hoe ervaart hij zijn ‘hartelijke verwelkoming’? Veel chaos, enorm veel diverse informatie helaas te snel verteld en in een minder grandioos getekende stijl. Over Deel 2: Adam Reith in de rol van Che Guevarra en Fidel Castro, burchtbestormers die de ondemocratische elite willen omverwerpen en een nieuw paradijs willen installeren. Verwerp het ideaal van de nobele held, Reith schuwt het geweld niet want een opponent uitschakelen is zo gebeurd. Vances wereld is zo groots en je voelt dat Morvan te veel van de inhoud moet comprimeren om het in 46 pagina’s te gieten. Li-An overtuigt in beelden niet.
23-01-2022

5,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *