Wow, met een zeer uitgebreid overzicht (15 pagina’s) van Jack Vances bibliografie gerangschikt volgens het genre. Science fiction, fantasy, mysterie en thriller. Knap om net de veelzijdigheid van de auteur kennis te maken. Over Deel 3: Doet sterk denken aan de werelden van Aldebaran, Adam Reith is zoals Mark, even naïef, vol goede moed om zijn queeste te vervolmaken. Met onderweg tal van bevolkingsgroepen en wezens die je anders nooit op onze aarde zou tegenkomen. Hoe fascinerend Vance die wereld en de reis van Reith in zijn boeken ook beschrijft, Morvan en Li An slagen er niet in jou mee voor de kar te spannen. Precies alsof je overal achterna holt zonder te kunnen bijbenen. Ook een herlezing openbaart allerminst enige genegenheid voor het onderwerp. Li-Ans grafiek helpt ook niet om je verder te doen wegdromen. Over Deel 4: Het uiterlijk van Adam Reith is ten opzichte van het voorgaande deel wel erg fel veranderd, Li An veroorlooft zich de nodige vrijheid. Het boek is wederom een reisverslag met de protagonist die absoluut naar zijn planeet wil terugkeren, gelukkig met de hulp van enkele beschermelingen die mee het grote avontuur zullen beleven. Cultussen, vreemde wezens, andere culturen en onverstaanbare talen, wat met elkaar communiceren moeilijk maakt. Ondanks de ecologische openbaringen is dit vierde deel nogal saai.
19-01-2022

5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *