Je hebt van die Britse dramareeksen waarbij de hoofdrolspelers ofwel opportunistisch zijn ofwel fatalisme nastreven om de miserie van het bestaan te counteren. Hier verzinkt Winston steeds verder weg in een cynische houding, met weinig eergevoel denkend aan zelfbehoud en dit zonder echter zijn ware liefde, de literatuur, te verloochenen. Wat de reeks, naast Smiths egoïstische evolutie, zo sterk maakt, is de verwevenheid met de geschiedenis (nu een stukje Spaanse burgeroorlog) gekoppeld aan intrigerende, belangrijke vrienden uit zijn omgeving: Aldous Huxley en George Orwell. Met vooral deze laatste die met zijn naturel dit keer de ‘show’ steelt. Boeiend verteld, klassiek getekend en uitstekend ingekleurd. Je blijft Winston Dover Smith koesteren.
23-01-2022

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *