Weer een verrassende auteurscombinatie: Regis Hautière (Boven de wolken, De oorlog van de Lulu’s, Aquablue) als scenarist, storyboarder Olivier Vatine (Aquablue, Angela) en Didier Cassegrain die de tekeningen voor zijn rekening neemt. Conan wederom op pad met in het begin de start van een bondgenootschap met de even ruwe bolster Valeria. Een derde van het boek wordt in beslag genomen door een gevaarlijke vijand die hen (on)bewust naar een ogenschijnlijk verlaten stad voert. Maak kennis met de overblijfselen van een beschaving in verval. Vrienden werden vijanden die elkaar tot in het oneindige bekampen met Conan en Valeria die, mits de juiste beloning, maar al te graag hun zwaard laten spreken. Met een voice-over beschrijvend verteld, zit er voldoende dynamiek in dit reisverslag, alleen halfweg stokt het ritme om de geschiedenis van de stad languit uit de doeken te doen (pagina’s 34 en 35), jammer. Zoals het een Conan-episode betaamt is Rode Spijkers barbaars waarbij niet zozeer Conan ongeciviliseerd erop inhakt, wel eerder de gemeenschappen die normaal vredelievend naast elkaar zouden kunnen leven. Helaas, de mens zou de mens niet zijn indien de verdorven geest de overhand niet nam.
26-12-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *