Bij monde van Glénat besliste Ballon (nu Standaard Uitgeverij) de verse avonturiersverhalen van Conan niet meer in het Nederlands verder te zetten. Nochtans werkten heel wat interessante Europese topteams samen die het visueel al aantrekkelijk maakten. Zo ook deze De priesters van de Zwarte Kring. Park Jae Kwang haalt alles uit de kast en verloochent zijn persoonlijke stijl niet. Diens tekeningen zijn woest en barbaars, expressief vol grillige details, kijk naar de schetspagina’s achterin alwaar je meteen zijn techniek van overdadige arceringen met het potlood ziet, netjes behouden in inkt. Voor het verhaal moet je vooral het universum van Conan omarmen. De gewetenloze Barbaar hakt er ‘in het wild’ op los, is een huurling die zijn strijdmakkers nooit verraadt, tenzij ze zich natuurlijk tegen hem keren. En hoewel zonder scrupules, trouw en eer warmen zijn ziel waardoor af en toe zijn peperkoeken hartje toch wegsmelt. De priesters van de Zwarte Kring, krachtdadig.
25-12-2021

7/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *