Tiburce Oger freewheelt in deze Wilde Westen-queeste, een afgezonderde in de woestenij levende cowboy wordt verzocht op zoek te gaan naar zijn verdwenen dochter waar hij het bestaan zelfs niet van afwist. Een onderwegverhaal met overkomelijke hindernissen, de eenzaat weet zich immers goed te verdedigen, zelfs geradbraakt en verward haalt hij (meestal) zijn slag thuis. Rauw, hard ook, met als hoofdrolspeler een ruwe bolster die bij wijlen toch zijn blanke pit laat zien. Dubieus is de verschijning van de spraakloze Ghost Kid. Bestaat de jongen wel echt of is hij een projectie van Morgans verbeelding? Oger schildert in zijn typische verwrongen stijl, geschikt om dit sombere verhaal weer te geven. Het scenario en de tekeningen zijn niet altijd even duidelijk of aansluitend, de ellipsen vul je zelf in. Ook de afronding is nogal abrupt. En toch zou je dit ooit verfilmd willen zien, genre Coen Brothers, met hier en daar wat aanvullingen. Sterk.
12-01-2022

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *