Typisch. Manga’s vallen niet enkel op door de typische Oosterse tekenstijl met onder andere personages met grote ogen, ook de pagina-opmaak met relatief weinig kaders zorgt voor een razendsnel leesritme waarbij je honderden pagina’s op relatief korte tijd kan lezen. Alex Alice lijkt een erfzoon van het genre. Hoewel thematisch Europees steampunkachtig met de vooruitstrevende technologie in een XIXe eeuws verleden voelen de figuren aan alsof ze zo zijn weggelopen uit een dromerige, zeemzoete Miyazaki-film. Alice laat zich niet kisten door het albumformaat, de pagina’s blijven relatief ‘klassiek’. Edoch, de auteur gaat ver. Heel ver. Vaak met 12, 13 of 14 kaders op een blad en dat zorgt eveneens voor een enorm dynamisch ritme. Wat een titanenarbeid. Petje af. Boeiend, verrassend en spannend samen met de zachte schoonheid in de tekeningen en de kleuren. De Ridders van Mars, uitermate geslaagd.
01-01-2022

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *