Een echte muziekbiografie waarin Chanoinat elk levensjaar afloopt en daarin de creatieve realisaties van de King belicht, af en toe aangevuld met muzikale ontdekkingen of hoogtepunten van collega’s en slechts heel af en toe een aanvulling vanuit Elvis’ persoonlijke entourage. Het betreft kantelpunten die een nefaste invloed hadden (familie, Priscilla Beaulieu). Wel graaft de scenarist niet verder en probeert hij Elvis’ ziel niet volledig bloot te leggen. Zijn gezondheidsproblemen, de verslavingen, Chanoinat en Le Hénanff razen doorheen Elvis’ carrière en maken er vooral een optimistische, kleurrijk hommage van waarin de enorme productiviteit van de ambitieuze zanger terecht tentoongesteld wordt. Knap.
02-01-2022

6,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *