Twee broers, gescheiden en toch samen. Brunschwig toont de lijdensweg van twee jongens die behoorlijk wat moeten doorstaan met de bezetter, de Duitsers, op het voorplan en de bestaande vooroordelen ten opzichte van Joden als leidraad voor de pechhebbende, ongelukkige jongelingen die van de regen in de drop belanden. Hoewel De kapper van Sobibor mooie momenten bevat, voel je die onderhuidse gruwel van mensen wiens moreel op een laag pitje zit en die helaas over lijken gaan. Brunschwig neemt de tijd om je in een tijdscapsule te stoppen waardoor je deel uitmaakt van een gruwelijke geschiedkundige episode Le Roux en Chevallier zorgen als tekenaarskoppel voor een stripachtige mix, geen puur realisme. Het werkt.
15-01-2022

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *