Over Constance en Manolo: verwacht geen doordeweekse privédetective. Meer dan de filmnoir-legendes is Alack Sinner nog cynischer, met weliswaar het hart op de juiste plaats. Al moet hij toch geregeld zijn trots inslikken en vele vernederingen (net als de bokser) ondergaan. Sampayo gooit er een scheut artistieke en militaire geschiedenis in. Guernica is niet ver en daar dompelt Munoz de lezer al te graag mee onder. Zoals steeds politiek geladen met een morele boodschap. De good guys versus de bad guys, ze zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. Over Dark City (30 platen): indien je een depressie wil oplopen of versterken, moet je bij Sinner zijn. Niet dat hij voortdurend zondigt of met zelfmoordneigingen rondloopt, echter de sfeer rondom hem is zo fatalistisch en weemoedig alsof er geen hoop bestaat. Met daar bovenop de groezelige, sombere zwartwit-stijl van Munoz, zo deprimerend… goed! Over Herinneringen (20 platen): op een luizige dag rakelt Alack Sinner herinneringen op uit het dagdagelijkse leven van vroeger. Wist je dat hij ooit getrouwd was? Bij Munoz en Sampayo zijn herinneringen niet zo maar leuke anekdotes uit het verleden. Ontmoetingen werd nooit eerder in albumvorm uitgegeven, nog meer dan voorheen wordt hierin de ziel van Alack Sinner blootgelegd, de oppermisfit die geluk blijkbaar niet durft te koesteren of na te streven en die zich graag wentelt in zijn eenzaamheid met een stevig glas bij de hand. Komt het ooit nog goed met hem? Alack Sinner, alvast geen doordeweeks wegleesstripje.
29-01-2022

8/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *