André Osi neemt zijn taak erg ter harte om het levensverhaal van Napoleon tot in de puntjes uit te beelden. Hij vermengt het ‘heden’ met fragmenten uit het verleden om bepaalde situaties ‘van nu’ beter te kunnen kaderen. Osi is duidelijk bevreesd om ook maar iets te missen en rakelt vele details op, het maakt dit eerste boek zwaarder dan nodig. Doordat de lettering bovendien niet gedoseerd is (een te grote font die de tekstkaders tot de nok vult) en gecombineerd met even overvolle tekeningen, wordt Toulon lezen een loodzware opdracht zonder veel rustmomenten. Fout 1: de lettering. Fout 2: de inkleuring. Die laatste is vaak irreëel en zorgt ervoor dat Napoleon regelmatig aan een ongewilde huidziekte lijdt, zo vaak verandert het timbre van de hoofdpersoon. Toulon, een stevige brok geschiedenis voor de liefhebber.
27-01-2022

6/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *