Daar krijg je toch een ongemakkelijk gevoel bij wanneer je dat gekonkelfoes achter de schermen leest van de Kennedy familie. Vooral met Joseph Patrick ‘Joe’ Sr die de kroon spant met zijn torenhoge ambities door niet alleen continu geld te willen scharrelen, ook het toespitsen op een belangrijke politieke carrière, desnoods over lijken gaand, vormt zijn drijfveer. Wanneer dat laatste niet lukt, projecteert hij zijn wens op die van zijn zonen. Presteren is dé boodschap en overal een graantje meepikken! Het erge is dan nog dat Erik Varekamp het zo zachtmoedig en aanschouwelijk brengt met een grafiek die een zekere sympathie uitdraagt. Een gestileerde klare lijn aangevuld met warme kleuren. Wrang, spannend en ‘vermakelijk’ met een stuk van de XXste eeuwse geschiedenis als achtergrond. Sterk.
20-02-2022

7,5/10

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *