Een nobel initiatief van Rob Lamping om zijn premie te investeren in een verzamelaarsproject dat uiteindelijk groteskere proporties zal aannemen. Netjes de Nederlandstalige stripmarkt afgeschuimd om zijn liefde voor Henk Kuijpers’ album De tanden van de draak extra te laten visualiseren door andere stripartiesten. Het grootste deel wordt opgevuld door tekenaars uit de tweede en de derde klasse, die nog geen naam gemaakt hebben op het stripfirmament, slechts zelden een topper die Kuijpers op gepaste wijze weet te eren. Zie je dat verzameld op een instagram-, facebook- of blogpagina staan, dan kijk je er eens vlug eenmalig naar en zeg je ‘sympathiek’ gevonden. Echter om er een volledig album mee te vullen en te verkopen, dan kan je best het Franka-album zelf ter hand nemen en (her)lezen. Ook jammer, de bladvulling links met de obligate naam van de meewerkende artiest, tot daar aan toe, echter het daaronder gedrukte cirkeltje met daarin de zwartwit of schetsversie die slechts gedeeltelijk wordt afgebeeld, da’s pijnlijk. Neem die van Fred de Heij, ingeïnkt of geschilderd, die had je beiden graag in al hun glorie willen zien. En dat geldt voor vele andere waarbij de schets soms interessanter oogt. Het klinkt oneerbiedig, maar in deze Ode moet je niet bepaald je tanden zetten.
24-02-2022

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *