Exposief zijn de Expo 59-exclusives en activiteiten die we presenteren en organiseren in en rond Expo 59. Om bepaalde titels extra in de verf te zetten, haalt huisartiest Severin alle schilderskleuren van de regenboog boven en doorbreekt Al de vijftig tinten grijs door eigen interpretaties van gekende stripcovers te maken. In genummerde en gesigneerde vorm zijn deze prints met Bakelitte & Formika vaak in de hoofdrol enkel te verkrijgen bij de aanschaf van de specifiek te promoten stripalbums. Informeer naar de beschikbaarheid ervan. Om echter ook onze naam als ontmoetingsplek tussen auteur en lezer verder te beklemtonen, nodigen we geregeld artiesten uit die naast Severin komt postvatten.

Op 6 februari 2020 kwam grootmeester Hermann langs om de nieuwste Duke te signeren. Speciaal voor die gelegenheid bracht Expo 59 twee Duke-ex-librissen uit, een scène uit het album in schets- en in afgewerkte vorm (zie hieronder), genummerd en gesigneerd door Hermann. Bakelitte & Formika verdwaalden in de woestijn en kwamen in een gelijkaardige situatie terecht in hun nieuwste avontuur Bakelitte & Formika contra Prince Bernard. Ex-libris genummerd en gesigneerd door AL. Opgelet, de rechtse, met hoofding, is ook gesigneerd door Hermann.

Formika liet Bakelitte een portie Saroma eten, met alle gevolgen van dien. Het leverde wel een iconisch beeld op. Zal Bakelitte het overleven? Ex-libris gerealiseerd ter promotie van Amoras. Genummerd en gesigneerd door Al Severin én Charel Cambré.

Zes opgepakte 'onschuldigen' moesten opdraven voor een daderherkenning. Omdat de politietekenaar van dienst tijdelijk afwezig was, kreeg Al Severin de nobele opdracht om hun portretten alsnog in een line-up vorm te geven. Wie zijn deze unusual suspects? Zes bladwijzers annex ex-libris gesigneerd door Al Severin, met voor wie ze allemaal verzamelt de complete gesigneerde print erbij. Sommige artiesten ondertekenden ook hun ex-libris.

 

Na Glimlach 58 stortten Baudoin Deville en Patrick Weber op de verdere lotgevallen van de hoofdpersoon, twee jaar later in Leopoldstad 60. Het toeval wil dat ook Bakelitte & Formika in het juiste Sabena-toestel zaten richting Leopoldville. Ex-libris genummerd en gesigneerd door Al Severin én Baudoin Deville.

 

 

Een ex-libris die gerust viraal mag gaan, Bakelitte & Formika achternagezeten door zombies. Als het geen Walking Dead-gedrochten zijn, komen ze ongetwijfeld uit het brein van Patrick Cornelis gekropen. Vier genummerde en gesigneerde bladwijzers voor elk Virus-deel eentje en wie de volledige set aanschaft is er de complete prent bij.

 

 

Kristof Spaey maakt van menig tekening een lustobject, of ligt het aan de modellen zelf? Na vijf delen sluit hij de Fake Vintage Book Covers triomfantelijk af. Parallel verscheen het boek Come Back Elite, één van de many Adventures of Bakelitte & Formika. Genummerd en in duo gesigneerd door Al Severin en Kristof Spaey.

 

VERZAMEL ZE ALLEMAAL