In december willen we absoluut Under the Ink – Bakelitte & Formika uitgeven, een drietalig schets-art-book van Severin dat je het voorbereidend schetswerk toont voorafgaand aan de finale inkting. Maar om dat te realiseren, hebben we een crowdfunding opgestart waarmee we de nodige fondsen willen verwerven gewoon al om de productie te kunnen verzekeren.
https://nl.ulule.com/under-the-ink/ is het adres en JIJ kan jouw steen(tje) bijdragen door één van de opties te kiezen.

Sinds Het B-Gevaar in februari van dit jaar ‘verdween’ en overging naar het nieuwe, frisse project Expo 59 is er ondertussen al veel gebeurd. Heel veel gebeurd.
Niet in het minst het opduiken van het covid-virus.
Het heeft ervoor gezorgd dat we ons unieke concept van de huisartiest amper kunnen showen omdat het telewerkende volk nu minder frequent naar Brussel moet afzakken en het bovendien de toeristen weerde uit binnen- en buitenland.
Het heeft ons niet gedeerd, want vanaf dag één dat Alec Severin aan zijn tekentafel postvatte, hebben we al tal van mooie projecten gerealiseerd.

Under the Ink – Bakelitte & Formika dus op https://nl.ulule.com/under-the-ink/
Wat is Under the Ink?
Het boek geeft de vrije, tekenende hand van de artiest weer op zoek naar de perfecte lijn en vormt dan ook hét ideale instrument voor aspirant-tekenaars of bekoort menig liefhebber van mooie, dynamische, beweeglijke tekeningen. Kijk wat verstopt zit onder de inkt, met het potlood in de aanslag.

Hoe deelnemen?
Op de startpagina zie je tal van mogelijkheden om het project te steunen. Overloop de verschillende mogelijkheden beginnend bij de aanschaf van het album (25 euro) ofwel via een vrije bijdrage.
Je kan dan eventueel kiezen voor extra’s: wil je een tekening erin met hoofdje/volledige figuur in potlood of inkt en waarom niet in kleur? Wil je de Spirou mee aanschaffen of gaan voor de uiterst beperkte luxe-editie met of zonder originele pagina.

Samengevat, als je het project wil steunen:
Klik op de knop
1. “Steun dit project”. 
2. Kies de reward(s) naar keuze uit de Back packs of Luxe packs door erop te klikken.
3. Een Extra pack kan maar gekozen worden als eerst minstens één Basis Pack of Luxe pack gekozen is
4. Vul je adres in
5. Betaal
Er komt een bevestiging dat het bedrag ‘geregistreerd’ is, met de melding: “Dit bedrag wordt enkel aan de eigenaar gegeven als het project zijn doel bereikt. Anders wordt de bijdrage volledig terugbetaald. M.a.w., mocht het niet slagen komt het bedrag kosteloos terug.
Als het project doorgaat worden de funders in het album in het dankwoord opgenomen.

Natuurlijk kan je talmen en rustig afwachten, alleen zijn niet alleen sommige incentives beperkt (het soort tekening dat Alec maakt) of is de oplage van de luxe uiterst gelimiteerd en is er van elk origineel maar één beschikbaar,  maar ook hebben Alec en ik vanaf het begin al jouw vertrouwen nodig om anderen te tonen dat we niet alleen staan. Dus schrijf je meteen in en deel zo veel mogelijk je kan de boodschap!

Voor wie twijfelt aan de betrouwbaarheid van het ulule-platform: uitgeverij Anspach (Glimlach 58, Leopoldstad 60) heeft al drie albums via deze weg kunnen produceren en ook zelfs Ballon/Standaard Uitgeverij heeft onlangs een beroep gedaan om hun Jommeke-verzamelband te realiseren.

Voor de Engelstalige versie van de site https://www.ulule.com/under-the-ink/
Voor de Franstalige versie van de site https://fr.ulule.com/under-the-ink/
Voor de Nederlandstalige versie van de site https://nl.ulule.com/under-the-ink/

Help ons dus deze droom werkelijkheid te maken!
Trouwens loopt nu in Expo 59, jouw winkel, de tentoonstelling Under the Ink met alle schetspagina’s uit het boek.

Alec en Erik
Expo 59
Beenhouwersstraat 59
1000 Brussel
https://nl.ulule.com/under-the-ink/
www.expo59.be
info@expo59.be